RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Час перевзути авто: важливе звернення поліції до українських водіїв

Патрульна поліція України нагадала українським водіям про перехід на зимову гуму до настання холодів, а також загальну підготовку машини до зимового періоду, який часто дарує українцям чимало "сюрпризів" на дорогах.

Про це поліція написала на своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Що має бути в авто взимку: топ – 6 предметів для кожного водія

Акумулятор

У морозні дні можуть виникнути проблеми із запуском двигуна, тому правоохоронці радять водіям завчасно подбати про справність акумулятора в машині.

Моторне мастило

Також на роботу двигуна дуже впливає в'язкість мастила. Це треба перевірити до зими та замінити масло і масляний фільтр, якщо треба.

Гальмівна система

Варто приділити увагу стану гальмівних колодок та підтягнути трос ручного гальма.

Зимова гума

Це обов'язковий етап у підготовці авто до зими, щоб машина не ковзала по дорозі та впевнено тримала шлях навіть при ожеледиці чи снігових опадах.

Щітки склоочисника та рідина склоомивача

Під час опадів щітки склоочисника мають ретельно очищувати поверхню, дозволяючи водію стежити за дорогою. Також треба запастися спецрідиною для склоомивача, яке усуває лід і сніг на лобовому склі та не замерзає під час морозу.

Аварійний набір в машині

На випадок непередбаченої ситуації потрібно мати в машині домкрат, запасне колесо, дроти для прикурювання, каністру зимового склоомивача, скребок зі щіткою, буксирувальний трос, запасні рукавички, а також куртку або покривало.

Раніше ми писали, як водіям адаптуватися до суворих умов водіння взимку.