RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У грудні в Україні підвищать пенсії на "смішну" суму: скільки платитимуть

З підвищенням прожиткового мінімуму до 2093 гривень в Україні вже з 1 грудня має відбутися перерахунок пенсій, який, втім, буде не для всіх категорій людей, що отримують виплати від держави.

Про це йдеться у повідомленні ПФУ.

Через прив'язку рівня пенсійних виплат до прожиткового мінімуму мінімальна пенсія підвищиться до 2093 гривень, на 66 гривень, а максимальна – до 20 930 гривень, тобто на 660 гривень.

Читайте також: Оформлення пенсії в Україні: куди і коли звертатися, щоб її призначили вчасно

Збільшаться виплати непрацюючим особам з повним страховим стажем (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно) у віці до 70 років, які отримують "страхові" пенсії, на рівні 2500 грн або пропорційно до стажу, виходячи з розміру 2500 грн.

Крім того, буде переглянуто пенсії за особливі заслуги, мінімальні пенсійні виплати особам з інвалідністю внаслідок війни та аварії на ЧАЕС, учасникам бойових дій, ветеранам війни та членам їх сімей, жертвам нацистських переслідувань, з догляду особам з інвалідністю внаслідок війни, на утриманців "військовим" пенсіонерам та виплати шахтарям.

Крім того, виплати аліментів на дітей до 6 років становитимуть 2272 гривень, а до 18 років – 2833 гривень. Виплати працездатним особам підвищать до 2684 гривень, а за втратою працездатності – до 2093 гривень.

Перерахунок пенсій відбудеться автоматично, без звернень громадян.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто має право отримати недоотриману пенсійну виплату у разі смерті пенсіонера, який проживав на тимчасово окупованій території країни.