RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Затримують десятками: як карають колаборантів у Херсоні

На деокупованих територіях Херсонської області затримали 41 людину з тих, хто, ймовірно, співпрацював із російськими окупантами.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін під час національного телемарафону.

Він додав, що правоохоронці продовжують виявляти у регіоні диверсантів та колаборантів, причетних до співпраці з окупантами та знущанням з місцевих жителів.

"Станом на сьогодні на деокупованій Херсонщині затримано 41 особу, яка може бути причетна до співпраці з ворогом. Робота щодо таких осіб триває", – заявив Єнін.

Читайте також: Допомагали красти українське зерно: СБУ затримала чергових колаборантів на звільненій території

При цьому навесні в Україні посилили кримінальну відповідальність за колабораціонізм. Кримінальний кодекс України було доповнено статтею 111-2 "Допомагання державі-агресору". Колаборційна діяльність карається позбавленням волі строком від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без нього.

Як повідомляв "Апостроф", правоохоронці встановили особи 12 представників створеної агресором т.зв. "громадської палати ДНР", які були серед організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, виконуючи завдання Кремля щодо підготовки та проведення незаконного плебісциту у захоплених районах Донеччини.