RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Конденсат на вікнах: чому виникає і як з ним боротися

У холодну пору року на вікнах інколи з'являється конденсат - це відбувається через те, що повітря у кімнаті тепліше, ніж зовні, але поверхня ПВХ вікна залишається холодною зсередини.

Як боротися із "запотілими" вікнами розповідає "Апостроф".

Варто зазначити, що дрібні краплі вологи на вікнах ігнорувати не можна, оскільки вони можуть бути шкідливими для здоров'я, адже накопичення води біля вікна є чудовим середовищем для розмноження грибка.

Читайте також: Навіщо ставити на підвіконня тарілку з сіллю: простий засіб від запотівання вікон

Перш за все, варто з'ясувати, від чого на склі накопичується волога, а також періодично видаляти конденсат на пластикових вікнах сухою м’якою тканиною. Визначивши причину проблеми, важливо виконати ряд заходів, спрямованих на усунення проблеми, зокрема, обробити цвіль спеціальними протимікробними засобами.

Так, якщо на склі збирається сильний і рясний конденсат, ймовірно, що повітря всередині приміщення занадто вологе – рекомендується дотримуватися рівня вологи в діапазоні 30-50%, при якому людина почувається добре.

Може бути зворотне явище – занадто висока температура повітря у кімнаті. Якщо стовпчик термометру піднімається вище 24°С, необхідно вжити заходів для її зниження.

Раніше ми писали, як позбутися конденсату на вікнах раз і назавжди.