RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не бояться негоди: Люксембург передав Україні сучасні дрони

Люксембург передав Україні декілька безпілотників Primoco One 150 для українських воїнів. Ці БПЛА виготовили у Чехії.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Люксембурга, яку приводить Army Recognition.

Читайте також: Підсумки засідання "Рамшайн-7": яке озброєння отримає Україна

За даними Міноборони Люксембурга, Україні передали шість таких безпілотників. Їх закупили у рамках військової допомоги на ЗСУ після повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України.

Максимальна злітну маса Primoco One 150 - 150 кг, час польоту - до 15 годин, загальний діапазон БПЛА - до 2 тисяч км. Цей безпілотний летальний апарат має змогу злітати і виконувати посадку у будь-який час доби, навіть якщо погода несприятлива для польотів. У поєднанні з крейсерською швидкістю 100-150 км/год це робить його одним із лідерів у своєму сегменті.

Унікальна особливість даного БПЛА – корисне навантаження 30 кг і можливість роботи на великій висоті до 3 300 м над рівнем моря. Тому Primoco One 150 може виконувати розширені місії зі змішаним корисним навантаженням датчиків та виконувати роботу на висотах 2 тисяч м і вище.

Фото: armyrecognition.com

Раніше ми писали, що США виділили Україні черговий пакет фінансової підтримки у розмірі 4,5 мільярда доларів. Ці гроші почнуть виділятися найближчими тижнями та допоможуть Києву захиститися від незаконної війни РФ шляхом зміцнення економічної стабільності.