RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Окупанти тримають полонених українців під Запоріжжям: зведення Генштабу за вечір 26 листопада

Триває 276 день повномасштабної російсько-української війни: окупанти зазнають важких втрат, проте продовжують завдавати ударів по позиціях Сил оборони, а також по населених пунктах країни.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог продовжує перегрупування військ з метою посилення частин та підрозділів на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах.

Читайте також: Ракети потрапили у приватний сектор: фото та відео наслідків удару росіян по Дніпру.

На Куп’янському напрямку окупанти ведуть активну оборону. На Лиманському напрямку зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, здійснюють обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Зокрема, по районах населених пунктів Берестове, Куп’янськ, Котлярівка, Табаївка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині та Терни і Райгородок Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог обстріляв населені пункти Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області: також завдав удару сил армійської авіації в районі Авдіївки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв населені пункти Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Времівка Донецької області та Дорожнянка, Гуляйполе, Залізничне, Горіхів, Мала Токмачка, Щербаки, Кам'янське та Зелений Гай.

Триває підготовка новоприбулих мобілізованих військовослужбовців ЗС Російської Федерації, зокрема й на тимчасово зайнятій території України. В населеному пункті Новопетриківка Великоновосілківського району Донецької області зафіксовано проведення з мобілізованими окупантами тактичних навчань та виконання вправ зі стрілецькою зброєю. Разом з тим, у період з 22 по 23 листопада поточного року, в населеному пункті Старомлинівка всі цивільні будинки були заселені мобілізованими загарбниками.

В місті Пологи, що на тимчасово зайнятій території Запорізької області, окупанти утримують військовослужбовців Сил оборони та цивільних громадян, яких затримано за звинуваченнями у співпраці з силовими структурами України.

За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Джанкой, що у Криму, окупанти облаштували полігон для проведення стрільб на території Калинівського регіонального ландшафтного парку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки Росія витратила на війну проти України від її початку.