RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Окупанти зазнають великих втрат на Луганщині: лікарні та морги переповнені

276 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбивають атаки російських окупантів у Донецькій області, а окупаційно-терористичне військо РФ перегруповується, щоб посилити угрупування на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 26 листопада.

Протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка та Невельське Донецької області.

Читайте також: ЗСУ відбивають спроби оточити Бахмут: актуальні карти боїв

Водночас російське військо завдало 11 ракетних, 7 авіаційних ударів та здійснило понад 50 обстрілів з РСЗВ. Від ракетних ударів постраждали Куп’янськ і Чугуїв Харківської області; Біленьке на Донеччині та Комишуваха і Кушугум Запорізької області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Слобожанському напрямку російські загарбники здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Липці, Стариця, Огірцеве та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупаційне військо веде активну оборону, здійснило обстріли із танків та ствольної артилерії в районах населених пунктів Куп’янськ, Берестове, Кислівка і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка і Площанка на Луганщині та Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти продовжують вести наступальні дії. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське та Мар’їнка Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни активно обороняються, здійснюючи обстріли з танків і всього спектру артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль, Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське і Чарівне на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник облаштовує фортифікаційні споруди на позиціях по береговій лінії та в глибині оборони, удосконалює логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійські обстріли позицій ЗСУ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Від ворожого вогню постраждали міста Очаків та Херсон.

Тим часом втрати ворога зростають, зокрема на Луганщині. Росіяни використовують вес більше цивільних лікарень для лікування винятково російських окупантів, унаслідок чого мирні мешканці не можуть отримувати медичні послуги. Наприклад, лікарні в Красному Лучі, Антрациті й Лутугиному переповнені пораненими окупантами, а морги - тілами мертвих загарбників.

"Підтверджено втрати противника за 24 листопада на тимчасово окупованій частині Запорізької області. У місті Мелітополь знищено склад боєприпасів окупантів, близько 50 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Два склади було знищено у Василівському районі. Тут до 130 окупантів поранено, також знищено 7 одиниць військової техніки різного типу. Кількість ліквідованого особового складу ворога уточнюється", - додали в Генштабі.

За поточну добу українські військові ракетних військ й артилерії уразили пункт управління, 5 районів зосередження особового складу та ОВТ ворога, а також 2 інших важливих об’єкти російських окупантів. Крім того, авіація ЗСУ завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 4 - по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Водночас у російському окупаційному війську проблеми не тільки з рекордними втратами, а ще й з матеріально-технічним забезпеченням мобілізованих російських військовослужбовців.

"Так, у Костромській області через соцмережі, закликають населення виготовляти маскувальні сітки, нести теплий одяг, каремати, спальні мішки та інші речі, що так необхідні військовослужбовцям в польових умовах. Водночас, незважаючи на заходи пропаганди, спостерігається певний спад матеріальної підтримки російських загарбників з боку цивільного населення", - зазначили в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки Росія витратила на війну проти України від її початку.