RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина передала Україні нову партію військової техніки: фото та характеристики

Німеччина офіційно підтвердила відправку до України танкових тягачів M1070 Oshkosh та захищених автомобілей.

Про це йдеться у пресрелізі, який був оприлюднений на сайті уряду ФРН.

Зокрема, Німеччина оновила список допомоги, яку передали Україні впродовж минулого тижня.

У переліку зазначені 10 танкових тягачів M1070 Oshkosh та 53 захищені автомобілі, які раніше використовувалися місцевими прикордонниками. Терміни та спосіб допомоги не розголошують.

Читайте також: Стало відомо, скільки закордонних ЗРК треба Україні, щоб захистити Південь

В уряді ФРН також анонсували, що найближчим часом українські Збройні сили отримають 14 гусеничних машин з дистанційним керуванням для підтримки забезпечення.

Oshkosh M1070 - танковий тягач, який в армії США використовується для транспортування танка M1 Abrams. Модифікація M1070 також призначена для транспортування, розгортання та евакуації бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів і обладнання всіх типів.

Оригінальний танковий тягач отримав від розробників 12-літровий дизельний двигун Detroit Diesel 8V-92TA, який розвиває 500 к.с. Силовий агрегат поєднується з п'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач Allison CLT-754 і двошвидкісною роздавальною коробкою Oshkosh 55000.

Модифікація тягача M1070A1 оснащена шестициліндровим дизелем Caterpillar C-18 потужністю 700 к.с., який поєднується з модернізованою семиступінчастою автоматичною коробкою передач Allison 4800SP і одношвидкісною роздавальною коробкою Oshkosh 30000.

Раніше ми розповідали, що Україна отримає від Німеччини ще три системи ППО.