RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

І світло, і затишно: як і чим освітити кімнату, коли немає світла

В Україні відключення електроенергії стали буденністю, до якої можна адаптуватися, якщо бути винахідливими.

"Апостроф" ділиться лайфхаками, як зробити життя комфортним навіть без електрики.

В осінньо-зимовий період світловий день зовсім короткий, тому люди відчувають брак світла, особливо в умовах регулярних відключень електроенергії. Але вихід завжди є.

Читайте також: Чим освітлювати квартиру під час тривалого блекаута: найкращі ідеї

Додати світло в життя допоможе звичайна гірлянда на батарейках, яка може освітити всю кімнату. До того ж вона додає атмосферності перед Новим роком.

Ще один варіант освітлення - кільцева лампа. Люди, які знімають відео в тік-ток чи інстаграм, найімовірніше, уже мають її. Такі лампи можуть працювати від павербанка або батарейок.

Також можна придбати LED-стрічку і наклеїти її по периметру кімнати під стелею. Хоч вона дає тьмяне світло, але цього достатньо для нормальної видимості в кімнаті. Світлодіодні стрічки найпотужніше працюють від акумуляторів.

Якщо ви надаєте перевагу класиці, то свічки - завжди чудова ідея. Вони і тепло дадуть, і кімнату освітлять. До речі, зараз набирають популярності свічки на батарейках, адже вони безпечніші й працюють доволі довго.

Один із найзручніших варіантів - туристичні ліхтарі. Краще надавати перевагу прямокутним. І ще варто згадати про туристичні лампи, які працюють від батарейок або від сонячного світла.

І наостанок кілька слів про гасові лампи: зараз вони працюють на сучасній рідині, яка не має запаху й гарантує пожежобезпечність.

Раніши ми писали, як працює схема відключень електроенергії.