RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Утеплюємося на зиму: як і чим заклеїти пластикові та дерев'яні вікна

З понеділка, 28 листопада, в Україну прийшло похолодання, яке показало, як "неутеплені" вікна можуть пропускати холодне повітря з вулиці, значно знижуючи температуру у квартирі.

"Апостроф" пише, як просто і дешево утеплити вікна у приміщенні.

Хоча популярні пластикові вікна пропускають менше холоду за рахунок подвійного чи потрійного скла, але навіть вони можуть "сифонити".

Читайте також: Якщо холоди підкралися непомітно: ТОП-5 способів утеплити вікна в будинку

Для утеплення такого вікна потрібен гумовий ущільнювач, так як "фабричний" чорний стає непридатним з часом. Його можна замінити, таким чином зменшивши протяги, краще зафіксувавши скло та покращивши звукоізоляцію. Продаються вони у магазинах будівельних товарів.

Також закласти мікрощілини можна малярним скотчем, спеціальною паперовою стрічкою, яка також продається у будмагазинах. Однак вона не така довговічна і може відклеюватися, набравши конденсату.

Дерев'яні вікна, через свою природу, пропускають набагато більше холоду і вимагають більш ретельного утеплення.

Щілини в таких вікнах також можна "зашпаклювати" гумовим ущільнювачем або використовувати більш економічні вату, поролон, герметик, проклеївши згори смужками газетного або спеціального, більш щільного паперу. Також можна використовувати спеціалізований парафін, який ретельно "ховає" всі мікротріщини та щілини.

Нагадаємо, раніше ми писали, як перевести вікна на "зимовий" режим експлуатації.