RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В УПЦ МП знайшли літературу, яка заперечує існування українського народу та мови: фото

Служба безпеки України та Національна поліція знайшли в об'єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України. Раніше СБУ також приходила "в гості" до храму Московського патріархату в Івано-Франківську.

Про це повідомила прес-служба СБУ України.

Читайте також: Мільйони гривень, рублі та проросійська література: СБУ нагрянула з обшуками до приміщення УПЦ МП

Під час обшуків СБУ знайшла літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність і зазначається, що це нібито штучно створена держава. Також виявлено брошури та книги ксенофобського та ненависницького змісту з образливими висловлюваннями.

Більшість літератури написано російськими діячами під час видавництва російських друкарень.

Також СБУ вивчає походження зразків символіки великого війська Донського, яку знайшли в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло окупувати частину українських територій.

"Усі ці речові докази є підставою для відкриття двох кримінальних проваджень за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Усі вони спрямовані на відповідні незалежні експертизи", - йдеться у повідомленні СБУ.

У СБУ наголосили, що у своїй діяльності дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та право кожного громадянина на свободу світогляду та віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що СБУ провела операцію в єпархії УПЦ МП у Чернівцях .