RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ провела операцію в єпархії УПЦ МП у Чернівцях: що вдалося знайти

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, у результаті яких правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Зазначається, що викрито листування керівників єпархії з московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" щодо особливостей проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Читайте также: Обшуки в Лаврі: як священики змінили віру в Христа на віру в Путіна

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ МП заперечувати збройну агресію РФ в Україні, розповідати про нібито утиски "московської церкви тощо.

Служба безпеки знайшла склади з великими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримувати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень окупантів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка "Героя Росії, підписана міністром оборони РФ за "Захоплення Криму" у 2014 році.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Як своєю чергою повідомила головний редактор видання "Лівий берег" Соня Кошкіна, у керівника Чернівецько-Буковинської епархіі Мелетія виявили російський паспорт.

Також, за її словами, в момент обшуку в келії у Мелетія секретар Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрит Никита мав сексуальні стосунки з хлопцем з церковного хору.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт закону, який передбачає заборону діяльності Української православної церкви (Московського патріархату) в Україні.