RU  UA

​Тренування перед ударом: військовий експерт спрогнозував наступний ракетний обстріл України

Повітряна тривога, яка пролунала по всій території України у вівторок, 29 листопада, через зліт російських винищувачів, – це тренування перед масованим ракетним ударом по Україні, який може відбутися вже цього тижня.

Про це в ефірі Апостроф TVповідомив військовий експерт Михайло Жирохов.

"Перед тим, як нанести масований удар, вони відпрацьовують його у навчальних цілях. Це було у суботу, це відбулося сьогодні, тому що вони хочуть, щоб запуск кожної ракети був ефективним та вражав ціль. Тому вони зараз напрацьовують підлі тактичні елементи, щоб вразити нашу критичну інфраструктуру. Є маркери того, що РФ готується до удару. На авіабазу "Енгельс" вони перекинули додаткову кількість бомбардувальників Ту-160 та Ту-22. Також в Чорному морі вивели на чергування додаткові кораблі, які можуть нести "Калібри". Тому дуже великий відсоток того, що на цьому тижні (до 4 грудня) вони будуть знову намагатися прорвати нашу ППО та нанести ураження нашій критичній інфраструктурі", – сказав Жирохов.

Як раніше повідомляв "Апостроф", російські окупаційні війська вивели в акваторію Чорного моря новий навідний ракетоносій, який несе вісім ракет на кшталт "Калібр" на борту - такі маневри терористів можуть свідчити про підготовку до чергової ракетної атаки.