RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Готуються до нових обстрілів? У Чорному морі помітили новий ракетоносій РФ

Російські окупаційні війська вивели в акваторію Чорного моря новий навідний ракетоносій, який несе вісім ракет на кшталт "Калібр" на борту - такі маневри терористів можуть свідчити про підготовку до чергової ракетної атаки.

Про це в ефірі телемарафону розповіла голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що у Чорному морі російських ракетоносіїв не було кілька діб, але тепер вони зафіксовані. Крім того, в пунктах базування знаходяться інші ракетоносії, які протягом декількох годин можуть бути залучені до ракетної атаки.

Читайте також: Контрнаступ на Півдні та бої за Донбас: актуальні карти бойових дій

"У Чорному морі за тривалий час, кілька діб не було, з'явився ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, який несе 8 ракет типу "Калібр" на своєму борту. Це говорить про те, що підготовка йшла і відповідно в пунктах базування також знаходяться ракетоносії, які споряджені та можуть бути залучені до служби протягом кількох годин”, – заявила Гуменюк.

За її словами, чергову масовану ракетну атаку по Україні російські війська можуть влаштувати вже на початку тижня.

"Потрібно розуміти, що сигнали повітряної тривоги та тяжіння нашого ворога до своїх традицій можуть бути критичними. Цілком ймовірно, що якраз початок тижня буде ознаменовано такою атакою", - зазначили в ОК "Південь".

Наталія Гуменюк також додала, що шторм, що вирує у Чорному морі, на жаль, погоди не зіграє, оскільки мореплавність таких ракетоносіїв дозволяє здійснити пуск за будь-якої погоди.

Раніше ми писали, що Кличко оцінив можливість повторного наступу на Київ.