RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Україна має бути готова до нових обстрілів: у НАТО назвали головні цілі Росії

Ракетні удари, якими Росія намагається знищити критичну інфраструктуру України, триватимуть. Президент РФ Володимир Путін хоче використати зиму як зброю.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Бухаресті.

"Путін намагається зруйнувати енергетичну та газову інфраструктуру та зупинити надання базових послуг українцям. Вчиняючи так на початку зими, він демонструє, що хоче використовувати зиму як зброю проти України. Це жахливо, і ми маємо бути готові до подальших атак", - зазначив він.

Столтенберг додав, що у зв'язку з цим країни-члени Альянсу мають посилити підтримку України. Він очікує, що саме це стане результатом зустрічі глав МЗС цих країн, яка також відбудеться у Бухаресті.

Читайте також: Ймовірність - 90%: українців попередили про новий масштабний ракетний удар

"Союзники надають сучасні системи протиповітряної оборони та інші системи, які можуть реагувати на загрози, що становлять різні типи дронів, керованих та балістичних ракет. Я очікую, що одним із меседжів зустрічі глав МЗС країн НАТО в Бухаресті буде необхідність подальшого нарощування постачань як протиповітряних систем, так і запасних частин, навчання та боєприпасів до різних систем протиповітряної оборони, оскільки нам потрібно допомогти Україні захиститися від такого жахливого типу війни", - резюмував генсек НАТО.

Раніше "Апостроф" розповідав, що Росія вже визначилася з цілями в Україні, по яких завдадуть удару: звідки чекати загрози.