RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Чому не можна сушити речі на батареях: важливий момент

З настанням холодів та вогкості, українці часто сушать речі на батареях, проте це – не найкраща ідея, особливо зараз, коли температура теплоносія в системі нижча, ніж зазвичай. А попрасувати одяг можна і без праски.

Про те, в чому шкода сушіння білизни на батареях, розповіла британський експерт зі споживчих товарів Ребекка Беббінгтон, пише Mirror.

Вона пояснила, що при висиханні таким чином речі випаровують вологу і підвищують вологість повітря в приміщенні. При цьому збільшується час сушки речей. Для того, щоб прискорити сушіння, експерт рекомендує ставити прання на додатковий віджим, щоб видалити з речей якомога більше вологи.

Також краще сушити одяг у приміщеннях, де є можливість хоча б відкрити вікно – так зайва волога виходитиме назовні. У ясні дні прання добре розвішувати на вулиці, воно висихає навіть за низьких температур і пахне свіжістю.

Читайте також: Особливо важливо найближчими днями: українцям назвали заборонені побутові прилади

Побутовий прилад, який можна використовувати для сушіння білизни – осушувач повітря. Він забирає з повітря вологу та одяг висихає навіть швидше, ніж на батареї.

Раніше "Апостроф" розповідав, як освіжити одяг без прання та праски: топ-6 швидких лайфхаків