RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

СБУ прийшла з обшуками до Мураєва: фото

Служба безпеки провела серію обшуків в очільника забороненої в Україні проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва. Працівники спецвідомства здійснили слідчі дії за місцями проживання, в офісах політика, його родичів та найближчих соратників.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти телеканалу "Наш": що відомо

Зазначається, що обшуки були проведені в рамках порушеного кримінального провадження за ч.1 ст.111 ККУ (державна зрада).

Під час слідчих дій співробітники СБУ вилучили готівку, зокрема в російській валюті, зброю, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, різні матеріали.

Відомо, що сам Євген Мураєв під час війни в Україні переховується від правосуддя за кордоном. Однак, це не завадило співробітникам СБУ ініціювати проведення незалежних експертиз його проросійських висловлювань.

"Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу "НАШ" постійно звучали наративи російської пропаганди. Через це раніше на телеканал наклали штрафні санкції.

В СБУ додають, що всі вилучені матеріали передали на експертизу, за результатами якої будуть вжиті подальші процесуальні дії.

Також ми писали, що одного із найбагатших українців Костянтина Жеваго підозрюють в ухиленні від сплати податків на мільярди гривень.