RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Що чекає на порушників графіків відключення світла: відповідь Міненерго

Минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі.

На цьому, як інформує Міненерго, під час наради наголосив профільний міністр Герман Галущенко.

За словами посадовця, аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване.

Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ та Київська область, Полтава та Львів.

Читайте також: На Львівщині запровадили жорсткий графік відключення світла

"При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", - підкреслив міністр.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський наголосив, що комісія запроваджує персональну відповідальність керівників операторів систем розподілу за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.

Керівник Держенергонагляду своєю чергою зазначив, що на виконання наказу Міненерго інспекція разом з представникам НКРЕКП, Укренерго та СБУ проводитиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії.

Крім того, уповноважені представники відповідних структур чергуватимуть на диспетчерських пунктах в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків.

Нагадаємо, жителі одного з будинків Солом'янського району столиці перекрили рух трамваю, оскільки у них 5 годин не було світла.