RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Паша-мерседес", Новинський та інші діячі: хто потрапив до "розстрільного" списку РНБО проти УПЦ МП

Рада Нацбезпеки та оборони запровадила санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя, також відомого як "Паша-Мерседес"), колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ, переважно із окупованих Росією територій.

Про це інформує Цензор.

У п'ятницю, 2 грудня, президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Читайте також: Лавра, на вихід, гасіть свічки: соцмережі вибухнули фотожабами на заборону УПЦ МП

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після "розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України".

Список усіх підсанкційних прізвищ в Офісі президента обіцяли оприлюднити пізніше.

Нагадаємо, що вчора, 1 грудня, відбулося засідання РНБО, на якому було розглянуто численні факти зв'язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.