RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не варто применшувати значення того, що сталося: Епіфаній висловився про ситуацію з Лаврою

В Єдиному державному реєстрі з'явився чоловічий монастир ПЦУ "Свято-Успенська Києво-Печерська лавра", що означає, що процес заборони УПЦ МП в Україні зрушив з мертвої точки. Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший митрополит Київський та всієї України Епіфаній заявив, що розбудова Помісної Церкви є тривалим та складним процесом. Тому попереду вирішення ще багатьох питань для того, щоб у Лавру знову повернулася українська молитва.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Чи забрали Лавру в УПЦ МП: у Мінкульті дали вичерпну відповідь

"Розбудова Помісної Церкви - це тривалий і складний процес, який вимагає мудрості, зваженості та терпіння. Але водночас твердості й наполегливості… Сьогодні ми заклали один з наріжних каменів у міцну основу Помісної Церкви, зробили вагомий крок для повернення української молитви до нашої національної святині - Печерської Лаври. Розумію емоції багатьох. Хтось радіє так, ніби всі питання вже вирішені. Але багато питань справді потребують відповідей та рішень. Хтось обурюється, бо хоче, щоби все вже було розв'язане. Але не варто применшувати значення того, що відбулося - сьогодні Українська Лавра справді набула субʼєктності, хоча поки що вона - як новонароджене немовля", - написав митрополит Епіфаній.

За його словами, вороги України наразі провокують збурення в українців, але вони не матимуть успіху. Тому що у мирі і спокої українці пройдуть цей шлях.

"І в святині нашого народу нарешті зазвучить щоденна молитва рідною мовою - за перемогу, за справедливий мир, за вигнання російських агресорів та за добро для України. Тож зберігаймо спокій та праймо далі. Бо з нами - правда, з нами Бог, а це означає, що добра справа, в якій сьогодні зроблено вагомий крок, неодмінно довершиться духовною перемогою для Церкви і України", - наголосив митрополит.

Раніше ми писали, 1 грудня було зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як монастир у складі Православної Церкви України.

Нагадаємо, що Служба безпеки повідомила про підозру священнику Києво-Печерської Лаври, на богослужінні якого віряни прославляли Росію.