RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні на зміну холодам прийде аномальне тепло: погода на тиждень

Початок грудня в Україні ознаменувався приходом холодної і сухої погоди, однак уже скоро з півдня надійде тепла повітряна маса, унаслідок чого випадатимуть опади, підніметься температура повітря й почастішають тумани.

Про прогноз погоди в Україні на тиждень повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Погода в понеділок і вівторок, 5-6 грудня

Суха й морозна погода, опади будуть лише у вівторок на крайньому заході країни, однак на початку тижня на дорогах північних та західних областей місцями очікується ожеледиця. Нічна температура повітря становитиме -10...-5 °С, у північних та східних областях ще холодніше: -14...-9 °С, на крайньому заході, в Одеській області та Криму значно тепліше: -2…+3 °С. Водночас вдень повітря прогріється до -6...-1 °С, у західних та південних областях 0...+5 °С. У Приазов'ї, Криму та на Прикарпатті місцями пориви вітру до 15 – 20 м/с

Читайте також: В Україні очікуються температурні гойдалки: прогноз синоптика до Нового року

Погода в середу, 7 грудня

Прогнозуються сніг, мокрий сніг і дощ на півдні й заході країни, на решті територій сухо, у північних регіонах на дорогах ожеледиця. Температура почне зростати навіть уночі: від -5 до 0°С, однак це не стосується північних і східних регіонів, де стовпчик термометра показуватиме -12...-7 °С. Тим часом, денна температура на більшості територій підвищиться до -2...+3 °С, на Одещині та на Закарпатті +2...+7 °С, але на півночі й сході України вдень очікується -7...-2 °С. На сході та у Приазов'ї окремі пориви вітру будуть 15 – 17 м/с.

Погода в четвер, 8 грудня

У західних, центральних та південних регіонах спостерігатимуться опади у вигляді снігу, мокрого снігу й дощу. Нічна температура від -2 до +3 °С, на Сумщині та у східних областях -8...-3 °С. Вдень температурний режим буде на рівні 0...+5 °С, на Харківщині -5...0 °С, у південній частині України +7...+12 °С.

Погода в п'ятницю, 9 грудня

Потепління продовжується: температура в нічний час доби становитиме +1…+6 °С, у денний близько +3…+8 °С. Водночас у південних областях вночі буде справжнє тепло: +4...+9 °С, вдень +8...+13 °С. Утім, на півночі Лівобережжя протягом доби спостерігатиметься помірна температура повітря: -3…+2 °С.

Погода на вихідні, 10-11 грудня

Україні очікується аномально тепла погода завдяки активному виносу повітряних мас із півдня. Середньодобова температура виявиться вищою за норму на 3 – 6 °С, у південних і центральних областях на 7 – 12 °С. Також пройдуть дощі на більшій частині території країни, за винятком східних областей", - резюмував синоптик Кібальчич.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що синоптик спрогнозував погоду на весь грудень.