RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Коли немає опалення та світла: як обігріти приміщення за 20 гривень

Через масовані удари російських окупантів по критичній інфраструктурі в Україні постійно виникають серйозні перебої з електрикою та газом. Тому розумні та винахідливі українці придумали, як недорого зігріти свої будинки.

Зокрема, можна зробити "обігрівач", який обійдеться лише у двадцять гривень.

Читайте також: Обігріти квартиру можна за допомогою цегли: у чому суть лайфхаку

Озброїтися цим лайфхаком можуть українці, в яких є газова плита. Для цього знадобиться тільки вогнетривка цегла, яку можна купити в будь-якому будівельному маркеті до двадцяти гривень. Краще відразу придбати два будівельні матеріали, оскільки, працюючи в парі, вони швидше подарують заповітне тепло.

Далі все просто. Потрібно поставити цеглу на мінімальний вогонь поперек конфорки. Він має "дивитися" на вас. Згодом можна збільшувати вогонь. У цей час цегла, добре нагрівшись, почне віддавати отримане тепло. Згодом вона перетворься на мікропіч, що здатна досить довго гріти житло.

Використовуючи цей метод, дуже важливо дотримуватися всіх правил безпеки. Зокрема - пустити свіже повітря в приміщення, відкривши кватирку. Крім того, поряд з цеглою не повинно бути ганчірок, серветкок або рушників.

Раніше ми писали, як отримати безперервне освітлення будинку до 8 години.