RU  UA

Що трапилося перед масованим обстрілом України: експерт відповів

Масовані обстріли української енергетичної інфраструктури 15 листопада стали відповіддю на фіаско Росії на саміті Великої двадцятки на індонезійському острові Балі.

Таку думку у коментарі Апострофу ТV висловив військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Країни G20 прийняли декларацію щодо України та закликали Росію вивести війська

Він розповів, що перед найбільшою ракетною атакою міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров приїхав раніше, провів кілька та втік до закінчення саміту та офіційного ухвалення підсумкової декларації.

"Зустрівся з генсеком ООН і Сі, після чого зібрався і поїхав назад. Через 1,5 години після його вильоту було нанесено масований ракетний удар", - зазначив експерт.

Також він прокоментував допомогу західних партнерів Збройним силам України у протистоянні з Росією на полі бою, а також та з ракетними атаками.

"Боєприпаси надходять у великій кількості. Дещо збільшено технічну допомогу. Франція дає 2 Гримучі змії. Проте вони можуть прикривати тільки невеликі об’єкти, тому їх треба не 2, а 20. Міномети вкрай необхідні. Це найкращий спосіб боротьби з піхотою. Нам потрібні самохідні міномети на броньованій базі. Пакети допомоги формуються на підставі заявок України. І Генштаб в першу чергу запрошує артилерію, яка замінює стратегічну ситуацію, і ймовірно до мінометів у них руки не доходять", - додав Олег Жданов.

Нагадаємо, що Росія після тимчасового затишшя відновила ракетні удари по Україні, запустивши 100 ракет. Як повідомив мер Києва, після цього у столиці щонайменше половина клієнтів залишилась без електропостачання та низка областей.