RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україна отримала американські броньовані машини БРЕМ: фото, відео та особливості

Україна отримала американські броньовані ремонтно-евакуаційні машини M1089A1P2. У список можливостей цієї машини входить буксирування (евакуація) несправної і пошкодженої бронетанкової техніки, а також ремонт і технічне обслуговування бронетехніки в польових умовах та проведення вантажопідйомних робіт.

Про це повідомляє "Мілітарний".

Машини M1089 почали виробляти у Сполучених Штатах у 1996 році. З 2012 року ці евакуатори виробляють на підприємстві Oshkosh.

Основне завдання цього евакуатора – підтримка сімейства уніфікованих вантажних автомобілів військового призначення та інших бойових колісних машин. M1089 відновлює пошкоджені, застряглі або перевернуті машини та за потреби буксирує їх у ремонтні підрозділи. Він здатний буксирувати автомобілі з максимальною вагою 25 тонн.

Читайте також: У США погодили оборонний бюджет на 2023 рік: скільки отримає Україна

У 1999 році почали виробляти покращену модель M1089A1 з потужнішим 7,2-літровим дизельним двигуном Caterpillar C7 з турбонаддувом, що розвиває 330 к.с та модернізованою трансмісією.

Як повідомляв "Апостроф", Україна отримає від Бельгії новий пакет допомоги: зокрема, дистанційно керовані підводні апарати R7 виробництва компанії ECA Robotics Belgium.