RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

У США погодили оборонний бюджет на 2023 рік: скільки отримає Україна

Комітети обох палат Конгресу США у справах збройних сил погодили проект оборонного бюджету на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів. З них 800 млн доларів виділили на військову допомогу Україні.

Про це йдеться у заяві Комітету.

Виходячи з документу, Україна отримає на півмільярда більше, ніж у минулому фіскальному році – 800 млн доларів. Ця допомога Україні проходить у рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка діє ще з 2014 року.

Загалом американський бюджет став на 45 млрд більше, ніж просив президент США Джо Байден і становитиме 857,9 млрд доларів, з яких 816,7 млрд спрямовано Пентагону, а 30,3 млрд – на програми нацбезпеки під керівництвом Пентагону.

Серед іншого, у бюджеті закладено понад 6 млрд доларів для стримування росії в районі операцій Європейського командування та 225 млн доларів для співробітництва в галузі безпеки в країнах Балтії. Також документ продовжує заборону на військову співпрацю з РФ на п'ять років і можливе виключення Москви з міжнародних організацій, зокрема з G20.

Як повідомляв "Апостроф", країни Заходу побоюються передавати Україні зброю, з яким вона могла б швидко перемогти російських окупантів, проте поступово думка західної громадськості змінюється і "прорив" із постачанням озброєння може статися вже цього року.