RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Завжди будете на зв'язку: як зарядити телефон, якщо немає світла - три маловідомі лайфхаки

Українці продовжують ділитися лайфхаками, як вийти із ситуації, коли немає електропостачання, а потрібно зарядити телефон. Зокрема, чергові варіанти - батарейка та зарядка на дровах.

Дієві поради наводить "Апостроф".

Читайте також: Експерти підказали простий лайфхак, як зберегти заряд батареї смартфону

Зарядка від міні-печі

За відключення світла в нагоді стане похідна піч на дровах, яка здатна виробляти електроенергію та має USB-порт для підзарядки телефону. Цікаво, що для деяких моделей буде достатньо лише кілька гілок для розпалу.

Системою пічки передбачено, що її вентилятор може генерувати електрику та заряджати телефон від акумулятора ємністю 3,2 тис. мАг.

Така похідна піч багатофункціональна: на її вогні можна приготувати їжу чи зварити каву.

Зарядка із ручним приводом

Хоч цей спосіб не можна назвати найефективнішим, проте здатний виручити в екстрених ситуаціях.

Так, десять хвилин повороту ручки зарядного пристрою можуть дати можливість здійснити лише один дзвінок. Проте, якщо це питання життя чи смерті, то можна спробувати.

Саморобна зарядка

Для саморобного зарядного пристрою потрібно придбати вісім батарейок. Всіх їх треба скріпити скотчем для генерації достатнього обсягу енергії.

Потрібно з'єднати позитивні та негативні клеми батарейок з обох боків. Після чого зарядний пристрій можна підключити до вільних клем на кінці для подальшого живлення.

Нагадаємо, оператори стільникового зв'язку розповіли про принцип роботи мобільних мереж під час віялових відключень електроенергії.