RU  UA

Втеча від мобілізації в РФ: хто такі "преміальні" росіяни і чим вони відрізняються від звичайних

З початку повномасштабної агресії проти України, особливо під час першої мобілізації, з Росії вже виїхало близько 9 млн людей, але ніхто точно не знає, хто покинув країну.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський політолог та публіцист Аббас Галлямов.

За його словами, це є серйозною політичною проблемою, оскільки немає чіткого портрета втікачів, і навіть немає розуміння, скільки точно їх виїхало з Росії.

Читайте також: Росіянин пішов на незвичайний крок, щоб втекти від мобілізації: відео

"Наразі мої колеги займаються цим питанням, готується великий проект із структурування цього всього, складання соціального портрета тих, хто виїхав, і надання їм політичного голосу", - зазначив Аббас Галлямов.

Виходить так, що російська опозиція, яка здебільшого перебуває за кордоном, говорить за себе, - зауважив він. За російську націю в Росії говорить Кремль. Водночас значна частина російської нації, яка виїхала через незгоду з політикою Москви – мовчить, тобто вона відсутня політично.

"Я можу сказати тільки в загальних рисах, хто ці люди: це молоді містяни, з вищою освітою, з вищим рівнем доходів, ніж у середнього росіянина, більш соціально успішні та розумні. Це ті, хто в маркетингу називається "преміальні люди", тобто це найкращі люди країни", - висловив упевненість Аббас Галлямов.

Докладніше: В оточенні Путіна почалися щурі бої - російський політолог