RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні зберігається дефіцит потужностей електроенергії: де найскладніша ситуація

Українські енергетики цілодобово працюють над відновленням системи електропостачання в країні після ракетних обстрілів росіян, проте ситуація станом на четвер, 8 грудня, залишається досить складною - в системі зберігається значний дефіцит електроенергії.

Про це повідомляє Укренерго у Telegram-каналі.

Зазначається, що до обленерго було доведено ліміти споживання електроенергії, проте у деяких областях уже зранку вони були перевищені, внаслідок чого довелося застосувати режим аварійних відключень.

Читайте також: Гроші "на вітер": стало відомо, скільки коштував Росії ракетний удар по Україні 5 грудня

Зокрема, мова йде про Київську та Одеську області – там аварійно-відновлювальні роботи тривають цілодобово. В Одесі триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами.

У той же час, найскладнішою залишається ситуація в східному регіоні, адже напередодні ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів.

"Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи", - йдеться у повідомленні.

Ситуацію ускладнюють погодні умови: в багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження.

В "Укренерго" порадили для отримання точної інформації по окремому регіону перейти за посиланням.

Раніше ми писали, що в Україні з Нового року хочуть підняти тарифи на електроенергію.