RU  UA

Затримання зрадників та повернення до нормальних умов життя: як живе Херсон сьогодні

Російські окупанти намагаються вбити якомога більше мирних українців на деокупованій Херсонщині - за минулу добу в Херсоні зафіксовано шість обстрілів.

Про ситуацію у звільненому місті розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі Апостроф TV.

"Зараз триває робота над відновленням інфраструктури і поданням світла, тепла та води. Працюємо над тим, щоб відкрити якнайбільше пунктів незламності. Медицина працює. Не всі поки що заклади. Також працюють виїзні пункти, лікарі виїздять на місця і приймають людей. Є запас необхідних ліків, з якими зараз Херсону допомагають всі регіони України. Триває робота над розширенням мережі банків і банкоматів", - описав ситуацію він.

Також, за словами Соболевського, спецслужби постійно виявляють людей, які становлять загрозу національній безпеці. Всіх, хто сприяв окупантам, буде притягнуто до відповідальності. Запит суспільства на справедливість величезний.

"Мінна загроза дуже висока. Орки залишили величезну кількість сюрпризів і об’єм робіт з розмінування величезний. Тому робота з розмінування займе багато часу", - додав він.

Читайте також: На лівому березі Херсонської області піднято перший український прапор: відео

Чиновник розповів, що на Лівобережжі окупанти чинять шалений тиск на населення, але люди чинять спротив депортаціям до Росії. Значна кількість людей виїздить через Крим до третіх країн. Люди відмовляються від отримання російських паспортів. І росіяни поки що випускають їх за нашими. Невеликій кількості вдається виїхати через Василівку до Запорізької області.

"Окупанти постійно використовують живий щит, розташовуючи свою техніку в житлових кварталах. Тому я звертаюся до людей, поряд з якими розташувалися орки - виїздіть, щоб не піддавати себе небезпеці", - закликає Соболевський.

Як повідомляв "Апостроф", 30 листопада російські окупанти обстріляли школу та ринок в Херсоні.