RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Блекаут в Одесі та області: де можна зігрітися, зарядитися, зняти гроші та отримати медичну допомогу

Унаслідок чергового російського терористичного обстрілу в Одесі та Одеській області заживлені електроенергією лише об'єкти критичної інфраструктури. Однак місцеві можуть скористатися Пунктами незламності, деякими банками, отримати медичні послуги й зняти готівку.

Про ситуацію в місті написав мер Одеси Генадій Труханов, а "Суспільне Одеса" опублікувало список адрес, які допоможуть легше пережити відключення електроенергії.

Станом на 10 грудня в Одесі працюють об'єкти водопостачання й водовідведення, 11 районних котелень і більшість малих. Також забезпечені електроенергією лікарні й пологові будинки.

Читайте також: Як налаштувати домашній інтернет і вийти на зв'язок, коли немає світла: п'ять способів

"Відкриті всі Пункти незламності. Всі міські комунальні служби працюють у цілодобовому режимі. Спеціалісти ДТЕК працюють для ліквідації ушкоджень. Ситуація важка, але контрольована", - резюмував Труханов.

Пункти незламності в Одесі можна знайти за посиланням від міськради. В області також облаштували пункти обігріву в підрозділах поліції та поліцейських станціях, де можна зарядити гаджети й зігрітися. Їхні адреси можна знайти тут.

Також продовжують роботу деякі відділення "Нової пошти", де можна відправити й отримати посилки, зняти готівку, зарядити телефони. Список відділень, які обладнані генераторами, за посиланням. Разом з цим деякі послуги доступні й на відділеннях Укрпошти.

Для того, аби мешканці Одещини могли скористатися банківськими послугами в період відключення електроенергії, НБУ опублікував адреси банків, які працюють на автономних джерелах живлення.

Крім того, начальниця управління медичної допомоги Департаменту охорони здоров'я Одеської ОВА Оксана Рокунець-Сорочан розповіла, як працює медична система в регіоні під час майже повного блекауту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно обрати та використовувати генератор.