RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Ключове на сьогодні – енергетика: відеозвернення Зеленського 10 грудня

Українська енергосистема на даний момент дуже далека від нормального стану, і росіяни завдають ударів по об'єктах енергетики майже щодня.

Про це у своєму традиційному вечірньому відеозверненні розповів президент Володимир Зеленський.

За словами глави держави, у різних областях продовжуються як аварійні, так і стабілізаційні відключення.

Читайте також: Як змінився графік подачі світла у Києві за два тижні: у YASNO відповіли

"Енергосистема зараз, м'яко кажучи, дуже далека від нормального стану – у системі зберігається значний дефіцит. Ось тому є графіки відключень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській, Хмельницькій областях та у Києві", – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що навіть якщо немає масованих ракетних ударів із Росії, це не означає, що проблем немає, оскільки практично щодня регіони обстрілюють ракетами та дронами, влучаючи у енергооб'єкти.

Через втрати у системі доводиться зменшувати ліміти всім у системі, - повідомив Зеленський. З іншого боку, дуже важко дається відновлення.

Президент підкреслив, що станом на вечір 10 грудня дуже складна ситуація в Одеській області, де понад 1,5 млн людей залишаються без світла.

У ніч на суботу окупанти випустили на Одещині 15 "шахедів" і 5 з них не було збито. Щоб відновити там електрику, потрібно кілька днів, – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що в результаті чергових російських терористичних обстрілів в Одесі та Одеській області заживлені електроенергією лише об'єкти критичної інфраструктури.