RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Знищував українську символіку: під Бахмутом загинув відомий колаборант із Куп'янська

Колаборант із Куп'янська Харківської області, лідер проросійського молодіжного руху "Время Первых", 18-річний Ілля Гаманін записався добровольцем у т.зв. "армійський корпус ЛНР" і загинув 24 листопада у битві за Бахмут під Донецьком.

Про загибель свого лідера повідомляє "Время Первых".

Зрадник загинув унаслідок потрапляння осколка в серце під час надання екстреної медичної допомоги пораненому товаришу по службі. Поховали його 10 грудня у тимчасово окупованому Луганську.

Читайте також: Викрадали українців для катувань: СБУ затримала двох зрадників країни на Херсонщині, фото

Варто зазначити, що колишній студент медичного коледжу у Куп'янську під час окупації російськими військами Харківської області наприкінці червня знищив герб України на будинку культури у селі Петропавлівка.

"Підозрюваний і ще одна людина піднялися на автокрані до фасаду будівлі й почали бити молотком по державному символу. Після цього підозрюваний з особливим цинізмом кидав частини герба на землю, "хвалячись" своїми діями на камеру", - повідомляли в липні в Офісі Генпрокурора.

Іллі Гаманіну було висунуто підозру у нарузі над державними символами України — ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що в окупованому Вуглегірську Донецької області невідомий стріляв в Олександра Нікуліна - так званого суддю "апеляційної палати верховного суду "ДНР", який "засудив" полонених іноземних захисників України до страти.