RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Відправляв людей на смерть: у Вуглегірську розстріляли "суддю ДНР", деталі

В окупованому Вуглегірську Донецької області невідомий стріляв в Олександра Нікуліна - так званого суддю "апеляційної палати верховного суду "ДНР", який " засудив" полонених іноземних захисників України до страти.

Про це повідомила окупаційна адміністрація так званої ДНР.

Увечері 4 листопада невідомий кілька разів вистрілив у Нікуліна, він отримав вогнепальні поранення та перебуває у тяжкому стані у лікарні. Бойовики розшукують підозрюваних у нападі.

Раніше Олександр Нікулін був українським суддею та працював у Донецькому апеляційному адміністративному суді. У 2019 році він отримав "посаду" в "апеляційній палаті верховного суду "ДНР", який також викладає в "Донецькому національному університеті".

Читайте також: У окупованому Бердянську ліквідували "заступника голови міста" разом з дружиною: фото колаборантів

Нагадаємо, 9 червня так званий верховний суд "ДНР" "виніс вирок" у вигляді смертної кари двом британцям - Ейдену Асліну та Шону Піннеру - та громадянину Марокко Саадуну Брагіму, які воювали на боці України та потрапили в полон. На щастя, у рамках обміну полоненими 21 вересня РФ звільнила їх.

Служба безпеки України оголосила Нікуліну, який оголошував "вирок" іноземцям, підозру за порушення законів та звичаїв війни. За статтями, які висунули Нікуліну, йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомляв "Апостроф", минулого літа в окупованому Залізному Порту було вбито колишнього народного депутата, колаборанта Олексія Ковальова.