RU  UA

Наскільки БПЛА зможуть змінити перебіг війни: прогноз офіцера ЗСУ

Російська агресія стала війною безпілотників, дронів, артилерії, за ними – майбутнє. Армія морських дронів може остаточно знищити гегемонію, і зокрема у питанні повернення українського Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів прес-офіцер київської бригади територіальної оборони Збройних сил України, яка зараз воює на Донеччині, Андрій Ковальов.

Читайте також: ВСУ отримають розроблені в Україні дрони: названі характеристики

"Ми бачимо, як розвивається військове мистецтво, науково-технічне обладнання. І однозначно, що майбутнє за дронами. Це не лише безпілотники на суші, а й на морі, що дуже важливо. Ми спостерігали, як методично, повільно, військово-морські сили "ВСУ зачищали Чорне море від присутності російських окупантів. Це стосується кораблів, що підходили близько до Одеси, Очакова, операції зі знищення російського крейсера "Москва" та звільнення острова Зміїний", - розповів він.

Він також зазначив, що повільно, але дуже ефективно морські сили України очищують Чорне море та відсувають подалі окупантів.

"Нещодавно рашисти обстрілювали Одесу та інші міста з кораблів. Коли окупанти думали, що в Криму їм безпечно, російський корабель гарненько отримав у Севастопольській бухті. Тепер окупанти мають ще раз усвідомити, що Крим – це Україна. Генічеська, Скадовська, Лазурного у напрямку Криму, то сподівалися, що там сховаються.У цій ситуації флот морських безпілотників дуже потрібен, оскільки забезпечить домінування на морі.Для нас, на відміну від росіян, життя кожної людини важливе, тому краще воювати дронами, а не ціною власного життя. Армія морських дронів – це добре. І це може остаточно знищити гегемонію, і зокрема у питанні повернення Криму", - пояснив Ковальов.

Більше читайте у матеріалі: У ВСУ немає відбою від охочих захищати Україну - офіцер бригади тероборони