RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні розсекретили генералів РФ, які наказували захоплювати Харківщину: фото

Українські правоохоронці встановили шістьох осіб із вищого командування Західного військового округу Збройних сил Росії, які керували захопленням Харківської області.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки.

Читайте також: В Україні затримано соратника Сальдо: фото зрадника

Зазначається, що викрити воєнних злочинців країни-агресора вдалося співробітникам СБУ, Нацполіції та Офісу Генерального прокурора.

У результаті розслідування їм вдалося встановити, що на початку війни ці особи віддали накази російському війську "прорвати" державний кордон України і штурмувати населені пункти Харківщини. Також сприяли створенню російських окупаційних адміністрацій під час тимчасового захоплення частини області.

Йдеться про:

  • заступника командуючого Західним військовим округом зс рф генерал-майора Трубієнка Т.М.;
  • командуючого 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-лейтенанта Іванаєва А.С.;
  • начальника штабу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майора П’ятаєва А.Ю.;
  • командуючого 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-майора Терещенка М.А.;
  • командира 3-ї мотострілецької Вісленської Червонопрапорної, орденів Суворова і Кутузова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майора Авдєєва О.В.;
  • командира 144-ї гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу генерал-майора Слєпцова В.В.

СБУ та оперативники Нацполіції мають докази, які доводять вину російських командувачів в особливо тяжких злочинах проти державної безпеки України.

"На цій підставі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України. Служба безпеки проводить подальші комплексні заходи щодо притягнення окупантів до відповідальності за злочини проти України", - зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала у Києві колаборантку з Харківщини, яка хотіла оформити документи ВПО та втекти до ЄС.