RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як продовжити роботу батареї ноутбука, коли немає світла: експерт назвав усі способи

Відключення електрики стало новою реальністю українців. Тому особливо цінними стали поради про те, як продовжити роботу батареї ноутбука та телефону. Адже дуже не хочеться залишитись у темряві без улюбленого гаджета.

Експерт розповів про те, що потрібно робити, щоб довше залишатися на зв'язку.

Читайте також: Пауербанки на колесах: які моделі електрокарів можуть живити будинок при відключенні світла

"Якщо ноутбук використовується як стаціонарний комп'ютер і весь час підключений до електромережі, його акумулятор, швидше за все, "адаптувався" працювати саме так. За задумом, акумулятор повинен розряджатися і заряджатися весь час, тоді він буде триваліше тримати заряд без підключення до електроживлення. – розповів експерт.

Якщо ж ноут постійно був у зарядженому стані, його акумулятор, ймовірно, вже вичерпав цикли заряду, тому може швидко підвести. Експерти в цьому випадку рекомендують придбати новий акумулятор, який дозволить довше бути на зв'язку, коли в будинку вимикають світло.

Також експерт радить користувачам купити новий жорсткий диск. Замість HDD слід звернути увагу на більш енергоефективний SSD. Гаджет буде використовувати менше енергії в процесі читання та запису на жорсткий диск.

Крім того, варто вимкнути на ноутбуці всі не потрібні в цей момент пристрої, як от, Bluetooth-мишу колонку та інше. Ще одна проста, але дієва порада - замінити термопасту і очистити ноут від пилу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати пристрої для заряду гаджетів і не переплатити при цьому.