RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На випадок блекауту: як вибрати пристрої для заряду гаджетів та не переплатити

Українцям розповіли, як правильно обрати павербанк або зарядну станцію, аби залишатися на зв’язку під час можливого блекауту.

Про це йдеться у матеріалі видання "Економічна правда".

Мінімальна ємність павербанків, які присутні на українському ринку, становить 2-3 тисячі міліампер-годин. Цього вистачить, аби зарядити навушники або смарт-годинник. Однако, такої ємності недостатньо для відновлення заряду у смартфоні, тому варто розглядати більш потужні павербанки.

Читайте також: Способів достатньо: як зберегти зарядку телефону при тривалих вимкненнях світла

Більшість павербанків мають ємність 10000-15000 мАг, якої вистачить для кількох заряджань смартфону або 30 зарядок навушників Apple Airpods. Більш того, деякі пристрої мають додаткові функції - підтримують "швидке заряджання" та оснащені кількома портами для інших гаджетів.

В умовах аварійних відключень електроенергії попитом користуються потужні павербанки, які мають ємність 10000-20000 мАг.

Портативна зарядна станція - потужний павербанк, від якого одночасно можуть заряджатися понад п’ять недрібних пристроїв. Більш того, ця техніка може живити смартфони, ноутбуки, роутери, лампи, міні-холодильники, телевізори. Ємність зарядної станції становить від 50 тисяч мАг до 1 млн.

Заряджається такий пристрій від розетки, "прикурювача" автомобіля і навіть від сонячних панелей. Станцію також можна під’єднати до генератора. Вартість пристроїв залежить від потужності, ємності акумуляторів, кількості роз’ємів та набору опцій.

Експерти радять обирати павербанки та станції, виходячи з потреб та бюджету. Окрім того, спеціалісти не рекомендують купувати літій-іонні пристрої, які через пошкодження можуть загорітися. Вартість станцій в українських магазинах коливається від 18 до 130 тисяч гривень.

При виборі зарядних станцій українцям треба звернути увагу на наступні критерії:

Вага та розмір. Більші та важчі зарядні станції використовують удома або в офісі, менші та легші – за їх межами.

Що плануєте заряджати. Зверніть увагу на кількість роз’ємів та їх типи, за потреби придбайте перехідники.

Ємність та потужність. Чим більша потужність - тим більше гаджетів можна заряджати одночасно. Станція потужністю понад 1 кВт може підтримувати роботу будь-якої побутової техніки. Більш того, такий потужний пристрій здатний заряджати електромобіль.

Раніше ми розповідали, які гаджети мають бути вдома під час аварійних відключень електроенергії.