RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Маск "постарався": українці зіткнулися з проблемою у Twitter

У соцмережі Twitter, власником якої недавно став американський мільярдер Ілон Маск, неможливо зареєструватися абонентам українських мобільних операторів. Напередодні бізнесмен заявив, що підготував "сюрприз для ботів".

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Читайте також: Starlink Ілона Маска підвищив тарифи для українців: скільки тепер коштує

13 грудня громадяни на території України почали масово скаржитися про неможливість увійти у Twitter через свій мобільний номер. Компанія перестала надсилати коди двофакторної авторизації. Зареєструватися в соцмережі неможливо абонентам операторів "Київстар", Vodafone та lifecell.

У державному медіа UNITED24.media теж зацікавилися цією проблемою.

"Привіт, Ілон Маск. Схоже, що український номер більше неможливий для підтвердження облікового запису Twitter та двофакторної аутентифікації. України немає у вашому списку країн. Нам життєво важливо продовжувати показувати світові, що відбувається в нашій країні", - написали вони.

11 грудня Ілон Маск в рамках реорганізації соцмережі попередив, що на "ботів чекає сюрприз". Після чого компанія заблокувала трафік близько 30 мобільних світових операторів. Найбільше - азійсько-тихоокеанського регіону.

"Проект був частиною спроби Ілона Маска позбавити Twitter спаму. Але замість того, щоб працювати над видаленням окремих правопорушників, компанія просто виявила мобільні мережі, пов'язані з великими спам-мережами в певних країнах, і заблокувала абонентів цих мереж, позбавивши їх можливості спочатку отримувати SMS-повідомлення від Twitter. А потім компанія повністю заблокувала трафік від цих операторів", - написало видання Platformer.

Через деякий час компанія розблокувала більшу частину мобільних операторів та повідомила, що проблеми виникли через "зміни конфігурації маршрутизації". Проте інженери Twitter досі не дісталися території нашої країни, оскільки проблема залишилась невирішеною.

Видання зауважує, що є ще одні дивацтва. Користувачі скаржаться на зміну місця розташування у профілі.

Постраждав навіть офіційний акаунт МЗС Норвегії, а також профілі прем'єра та глави МЗС цієї країни. Там обліковий запис норвезького міністерства тепер адмініструється як уряд Нігерії.

"Незважаючи на наші чудові двосторонні відносини та близьке алфавітне сусідство з Нігерією, ми були б дуже вдячні, якби ви могли назвати нас Норвегією", - написали норвезькі урядовці команді Twitter.

Водночас Ілон Маск досі не прокоментував ситуацію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні буде запущено публічний автономний інтернет.