RU  UA

Путіну потрібен суттєвий успіх: експерт пояснив зацикленість окупантів на Бахмуті

Президенту РФ Володимиру Путін потрібен хоч якийсь успіх, ось чому російські окупанти так штурмують оборону Бахмута Донецької області.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: Окупанти не залишають спит захопити Бахмут: актуальна карта боїв

"Російському війську та Путіну потрібен суттєвий успіх, у них не було успіху після Лисичанська. З того часу захоплення Бахмута, 10 км сіл – формальний успіх, який ні суспільству, ні армії не можна пред'явити як серйозне досягнення. Особистий момент, ПВК Вагнера, який тисне на Бахмут самотужки, його куратор Євген Пригожин – для нього це також питання принципу. Бахмут - це місто з 70-тисячним населенням довоєнним, і якийсь успіх їм потрібен", - переконаний він.

Ще Донецька область є виходом до адміністративного кордону. Тому коли окупанти говорять про звільнення ДНР – це найважливіша мета вже озвучена. Після того, як всі інші завдання спецоперації не були виконані російською армією.

"У війни своя динаміка. В історії воєн було багато випадків, коли біля місця, що втратило стратегічне значення, велися кровопролитні бої. Виявляється, ці бої виявлялися на якомусь етапі вирішальними. Коли росіянам вдалося отримати тут ініціативу і її утримувати, начебто здавалося чимало досягнуто, ось він, успіх досить близький, змушує їх і у військовому плані докладати зусиль, причому там самогубні атаки, масово використовуються карні злочинці, які, як не дивно, демонструють деяку ефективність", - зауважує оглядач.

У російських загарбників своєрідна мотивація: з одного боку вони залякані і в полон не здаються, з іншого боку, покарання в тилу. Тому це штовхає їх на атаки, від яких у звичайному житті від солдатів очікувати було б складно, чи то кадрових, чи мобілізованих.

"І такий самогубний накат з елементами грамотного використання дає певний ефект у тому плані, що тиск Росія здійснює і певний рух у Бахмутовому районі був. Питання, скільки ще в них карних злочинців і скільки вистачить на такі дії, які не йдуть у жодне порівняння з військовими принципами цивілізованими", - наголосив Давид Шарп.

Як повідомляв "Апостроф", на Бахмутському напрямку російські окупанти здійснюють до 10 штурмів протягом дня і трохи менше вночі. При всьому тому росіяни досягли там лише незначних успіхів і сильно перебільшують свої "успіхи" на фронті.