RU  UA

В Білорусі перевіряють бойову готовність військ: названа мета навчань

Перевірка бойової готовності військ на території Білорусі є плановою та не загрожує наступом на Україну.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів білоруський громадський діяч та керівник "Білого легіону" Сергій Бульба.

"Білорусь сьогодні почала перевірку бойової готовності військ, але не варто переживати, це планові навчання, на яких вони тренуються відловлювати ворожі ДРГ", – пояснив білорус.

За словами Бульби, на території Білорусі наразі немає достатніх сил та засобів для повторного вторгнення в Україну.

"Так, зараз кажуть, що росіяни з території Білорусі підуть на Київ, але у них немає потенціалу, немає як мінімум 100 тисяч військових, які б могли піти в атаку. Те що відбувалося в Україні в лютому під Києвом, це, найімовірніше, було відволікання українських військ, так як росіян в першу чергу цікавив сухопутний коридор в Крим. А зараз просто вчергове закидають інформацію, що от буде ще один похід на Київ, але немає ким. Кількість мобілізованих росіян на території Білорусі оцінюється у 30-32 тисячі, а це не та сила, з якою можна йти в наступ", – підкреслює він.

Ба більше, російські військові в Білорусі взагалі заявляють, що все йде по плану і допомога їм не потрібна.

"Білоруські офіцери спілкувалися з російськими військовими, які є на нашій території, то вони кажуть, що так звана спецоперація йде по плану і нічия допомога їм не потрібна", – розповів Бульба.

Як повідомляв "Апостроф", із Росії до Білорусі прилетіли три російські винищувачі МіГ-31К, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинжал".