RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Це ключовий центр на півдні країни: яке місто ЗСУ можуть звільнити наступним

Наступним містом, яке Збройні сили України можуть звільнити від російських окупантів, може стати Мелітополь Запорізької області. Останнім часом там українці посилили удари по росіянах.

Про це йдеться у статті видання The New York Times.

Читайте також: Деокупація Криму: за яким сценарієм буде звільнений півострів

Так, ЗСУ застосовують проти російських військових у Мелітополі високоточні ракетні удари великої дальності, влаштовують диверсії. Зокрема, 12 грудня було понищено міст через річку Молочна, відповідальність за це приписують Україні. Руйнування переправи поставило під загрозу ключовий російський ланцюжок постачання до міста з півдня, через нього проходить дорога до окупованого Криму.

Також українські та російські офіційні особи визнали удари ЗСУ та спроби вразити командні центри, склади боєприпасів і шляхи постачання росіян.

"Незрозуміло, чи були ці удари прелюдією до наступу чи відволіканням, оскільки українські сили готуються атакувати росіян з іншого напрямку. Але військові аналітики назвали їх значними і сказали, що вони відповідають моделі використання Україною високоточних ракет для ударів по російських матеріально-технічних цілях", - зауважує видання.

Мелітополь вважається ключовим центром, тому повернення його під контроль Києва допомогло б повернути не тільки всю Запорізьку, а й всю сусідню Херсонську область. Також це потенційно могло б дати можливість відкинути російські окупаційні війська аж до кримського півострова.

Захоплення міста та транспортних вузлів вдарило б по можливостях росіян поповнювати та посилювати свої сили. Найближча місцевість, яку утримують ЗСУ, пролягає за близько 64 км на північ від м. Мелітополь.

Раніше "Апостроф" писав, що успішність майбутнього наступу чи контрнаступу українських військових залежить від перебиття логістичних шляхів.