RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Скільки Росії потрібно військ для нової атаки на Київ: Залужний озвучив цифру

Росія готує близько 200 тисяч нових військових для чергового походу на столицю України. Великий наступ можуть почати взимку або навесні 2023 року.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю виданню The Economist.

Читайте також: Чи готуються до атаки на Україну? У Білорусі хочуть запровадити смертну кару за "держзраду"

За його словами, російська мобілізація спрацювала, у них не настільки жахливі проблеми, що не будуть воювати, як вважається.

"Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн - все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб... Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", - наголосив він.

Залужний припускає, що в січні наступного року, проте швидше за все навесні, Росія розпочне великий наступ з Донбасу на сході, з півдня та навіть з Білорусі. Російські окупанти спробують відтіснити ЗСУ і навіть повторно намагатимуться взяти Київ. РФ стягує людей та техніку для нового наступу.

Як зауважує видання, генерал Залужний, президент України та командувач Сухопутних військ попередили про майбутні три критичні місяці.

"Боєприпаси готуються, не дуже хороші, але все ж таки. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков (радянський воєначальник часів Другої світової війни), це все одно не принесе бажаного результату", - додав він.

Західні ЗМІ пишуть, що російське командування завжди розглядало конфлікт з Україною як багаторічний.

При цьому в України закінчуються запаси боєприпасів для існуючих оборонних систем. ЗРК Patriot зі США могли б стати величезним поштовхом для ЗСУ, але на навчання солдатів потрібно багато часу.

Раніше "Апостроф" писав, що у Білорусі, де відбувається перевірка бойової готовності військ, активно готуються до війни з Україною, про що свідчить низка ознак.