RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Замість старої отримай нову: українці зможуть безкоштовно обміняти лампочки

В Україні незабаром можна буде обміняти старі лампи розжарювання на нові світлодіодні, які економно використовують електроенергію.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Українцям дадуть можливість замінити 50 млн лампочок розжарювання на сучасні світлодіодні, що допоможе зменшити навантаження на енергосистему країни.

Читайте також: Лампочки на акумуляторах та батарейках: які бувають і як правильно вибрати

"Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні LED-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи – механізм буде максимально простим", – пояснила Свириденко.

За її словами, заміна звичайних лампочок дозволить суттєво скоротити споживання електроенергії. 30 млн світлодіодних ламплочок для України профінансує Єврокомісія.

"Щоб зменшити наслідки ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури, Уряд працює у двох напрямках – з одного боку ми збільшуємо виробництво і розподілення енергії, а з іншого - впроваджуємо заходи енергоефективності, які можуть нам допомогти пережити зиму і зменшити споживання енергії. Ми вдячні іноземним партнерам, що відгукнулися на заклик Президента Володимира Зеленського профінансувати кампанію із заміни ламп, і таким чином допомогти нам у складній енергетичній ситуації, яку спричинила росія", - резюмувала міністерка економіки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим можна освітлювати квартиру під час тривалого блекаута.