Лайм

Як економити електроенергію під час приготування їжі: 8 простих способів

Беріть на замітку

Приготування їжі – щоденний процес, без якого не обходиться жодна сім'я. Однак через удари окупантами по критично важливій інфраструктурі українців закликають заощаджувати електроенергію, особливо в пікові години. theLime розповість, як готувати їжу енергоощадно - простими способами на своїй сторінці в Instagram поділився проект Ukraіner.

1. Використовуйте мультиварку замість електроплити.

Мультварка споживає приблизно у 2,5 рази менше електроенергії, аніж електрична плита. Для додаткової економії вибирайте моделі, де приготування їжі відбувається під тиском. Ба більше, мультиварка здатна замінити духовку.

Фото: Getty Images

2. Вимикайте прилади з розетки, коли їх не використовуєте. Адже вони споживають електроенергію навіть у стані спокою.

3. Не ставте гарячі страви в холодильник. Інакше він втрачатиме більше енергії на підтримку встановленої в ньому температури.

Читайте також: Аніта Луценко розповіла, як приготувати картоплю в мундирі за 5 хвилин - корисний лайфхак.

4. В електрочайник наливайте потрібну кількість води, а не повний резервуар. Якщо все ж таки закип'ятили більше, то не виливайте зайву, а налийте її в термос.

Фото: Getty Images

5. Використовуйте воду повторно. Наприклад, в одній каструлі можна приготувати макарони, овочі "в мундирі" та яйця. Проте яйця (навіть якщо вони добре вимиті) варто варити після всіх продуктів. Воду після них не можна використовувати.

6. Готуйте кілька страв одночасно. Наприклад, окрім основної страви, поставте в духовку ще й деко з десертом. Завжди готуйте страви так, щоб вистачало на кілька прийомів їжі.

7. Закривайте каструлю кришкою, коли готуєте. Адже в такий спосіб вода закипить набагато швидше. Якщо готуєте на маленькій сковороді, ставте її на маленьку конфорку.

8. Якщо вимкнули електрику - спочатку тримайте їжу в холодильнику. Він ще кілька годин зберігатиме холод. Намагайтеся якнайрідше відчиняти дверцята холодильника, щоб не запускати в середину тепло. Першими завжди використовуйте продукти, які швидко псуються.

Фото: Getty Images

  • Раніше ми розповідали, як швидко зварити буряки. Простий лайфхак, який виручить на кухні.
  • Читайте також на theLime, як харчуватися смачно, але економно: 12 порад кулінарного блогера.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються