RU  UA

"Ворота" до Криму будуть відкриті: експерт назвав ключ до звільнення півострова

Якщо українські військові зроблять успішний контрнаступ на Мелітополь – це відкриє шлях до деокупації всього півдня України, включно з Кримом.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик Ігаль Левін.

"Україна вже фактично прострілює "ворота" до Криму, де півострів з'єднується з материковою Україною. Якщо ви звільняєте Мелітополь, то розсікається угруповання ворога. Там навіть особливо міст немає, де можна буде все це угруповання тримати, його неможливо буде оснащувати. І в окупантів буде вибір – чи залишатись там помирати, чи черговий жест "доброї волі", – пояснює аналітик.

За його словами, Мелітополь – це ключик до визволення Криму. Найефективніший спосіб деокупації півострова – перетворити його на острів, вважає Левін.

"Звільняється Мелітополь, береться під контроль сухопутна дорога до Криму і знищується міст. Забезпечувати вони Крим зможуть або повітрям, але це все збивається силами ППО, або по воді, але флот дронів-камікадзе росте, плюс ракети "Нептун" і "Гарпун" І далі ставиться ультиматум Росії - віддавайте захоплене", - сказав аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", у Запорізькій області ЗСУ вдарили по важливому мосту між тимчасово окупованими Мелітополем та Костянтинівкою Мелітопольського району .