RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як відновлюють енергосистему після удару росіян: в "Укренерго" розповіли про ситуацію

Після масованого обстрілу російськими окупантами енергосистеми України 16 грудня триває виведення блоків атомних станцій, крім окупованої ЗАЕС, на рівень потужності за планом. Водночас на пошкоджених енергооб’єктах ведуться аварійно-відновлювальні роботи, а всім обленерго дали ліміти на споживання електроенергії.

Про це повідомляє Національна енергетична компанія "Укренерго" на своєму офіційному Telegram-каналі.

Читайте також: "Укренерго" скасувала режим НС: що відомо

Крім АЕС, поетапно відновлюють роботу теплоелектростанції. Наразі працює за графіком гідроелектростанція. Водночас дев'ять ворожих ракетних ударів по енергосистемі спричинили значний дефіцит електроенергії в системі, тому всім обленерго дали ліміти споживання.

Крім того, на ускладнення стану електромереж впливають й несприятливі погодні умови. Через дощ зі снігом, сильний мороз та вітер відбувається зледеніння обладнання. На даний момент ремонтні бригади працюють 24/7.

"Звертаємо увагу, що режим надзвичайної ситуації, який було введено виключно для операцій на ринку електроенергії, відповідно до вимог "Правил ринку електроенергії", було завершено вчора о 19:15. Наразі ринок електроенергії України працює в нормальному режимі", - наголосили у повідомленні.

Раніше "Апостроф" писав, що Україна отримала першу партію американського аварійно-ремонтного обладнання, яке допоможе відновити енергосистему після російських обстрілів.