RU  UA

Невпинно рухаємося вперед: військовий ЗСУ про ситуацію на фронті

Сили оборони України, незважаючи на спроби ЗС РФ здійснювати штурмові дії, продовжують просуватися вперед на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів капітан 103 бригади ТРВ Олександр Ганущин.

За його словами, Кремлю не вдасться захопити українську столицю навіть за рахунок сотень тисяч мобілізованих громадян.

Ганущин наголосив, що президент РФ Володимир Путін вимагає від Міністерства оборони результатів у війні "вже зараз". Проте сьогоднішній рівень оборони Києва, якщо порівнювати з лютим 2022 року, суттєво відрізняється.

Читайте також: Нас зараз просто знищують: як живе Херсон за місяць після звільнення

"Жодні 200 тисяч щойно навчених російських солдатів не змінять ситуацію. Але ворог хоче досягти для себе будь-яких цілей у цій війні і, безумовно, столиця залишається для них ласим шматком. Але я переконаний, як вони подавилися в лютому 2022 року, так подавляться і зараз", - продовжив капітан тероборони, коментуючи можливий новий наступ ЗС РФ на Київ.

Ганущин також стверджує, що Збройні сили України, незважаючи на спроби окупантів йти у наступ, продовжують просуватися вперед. Через неможливість змінити ситуацію на фронті ЗС РФ застосовують альтернативні сценарії, атакуючи цивільні цілі.

"Але у росіян вже не вистачає часу, навчених офіцерів, мотивованих солдатів і техніки, тому що якби вони могли застосовувати ту тактику, яка давала їм результати до середини літа, вони, напевно, просувалися б якось веселіше. А поки що просуваємося ми" , - продовжив Ганущин в ефірі Апостроф TV.

Коментуючи ситуацію на напрямі Сватово-Кремінна, експерт підкреслив, що незабаром росіянам доведеться відступати до Старобільська. Окрім цього, катастрофічна ситуація для окупантів і на півдні України, де загарбники також програють протистояння проти Сил оборони.

Також читайте матеріал "Апострофа": До нового року карта деокупованих територій суттєво зміниться в українську сторону – капітан Олександр Ганущин