RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Окупанти хочуть запровадити цілодобову комендантську годину на Запоріжжі: зведення Генштабу ЗСУ

298 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбивають атаки російських окупантів у Луганській і Донецькій областях, тоді як ворог концентрує зусилля на Бахмутському і Авдіївському напрямках і намагається покращити тактичне положення на Лиманському.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 18 грудня.

Упродовж минулої доби ЗСУ відбили атаки російського окупаційно-терористичного війська в районах понад п’ятнадцяти населених пунктів, серед яких Стельмахівка і Серебрянське лісництво Луганської області та Верхньокам’янське, Виїмка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Опитне, Первомайське, Невельське і Красногорівка на Донеччині.

Читайте також: Путін планує затяжну війну: головні тези інтерв'ю Столтенберга

Водночас росіяни за минулу добу завдали 5 ракетних ударів та здійснили 42 обстріли з РСЗВ.

Крім безперестанних обстрілів і штурмів, російські окупанти планують ввести цілодобову комендантську годину в населених пунктах на тимчасово окупованій території Запорізької області. Наприклад, у Чернігівці обмеження будуть введені з 25 грудня, а в Бердянську - з 30 грудня 2022 до 03 січня 2023 року.

На Волинському і Поліському напрямках ситуація без змін і без ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські окупанти обстріляли райони населених пунктів Середина-Буда і Вовківка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка, Новомлинськ і Дворічна - Харківської.

На Куп’янському напрямку зафіксовано обстріли районів Берестового, Ягідного, Котлярівки і Крохмального Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку і Червонопопівку Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках під ворожим вогнем опинилися райони понад п’ятнадцяти населених пунктів: Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку окупаційне військо активних дій не проводило. Для уточнення положення ЗСУ росіяни задіяли БпЛА у районі населеного пункту Шевченкове.

На Запорізькому та Херсонському напрямках - обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії двадцяти чотирьох населених пунктів, серед яких Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Степове, Плавні на Запоріжжі та Козацьке, Тягинка, Микільске, Херсон і Дніпровське Херсонської області.

"Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 16 грудня поточного року кількох районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, а також двох його складів боєприпасів у Запорізькій області. Втрати особового складу склали понад 150 поранених військовослужбовців, знищено 10 одиниць військової техніки різного типу. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється", - додали в Генштабі ЗСУ.

Загалом за минулу добу ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили 8 районів зосередження особового складу, 2 пункти управління та 4 склади боєприпасів російських окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яку ціну заплатить країна-терористка Росія, якщо зважиться на повторний наступ на Київ.