RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Настав час поставити крапку: Залужний висловився про закон за відповідальність військових

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав закон 8271, що істотно посилює кримінальну відповідальність військових за самовільне ухилення від військової частини або місця служби, дезертирство, мимовільне залишення поля бою або відмова діяти зброєю, непокора та невиконання бойових наказів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Читайте також: Тільки три причини для відмови від повістки: коли і як це працює

"Я підтримую відповідні зміни в законодавстві, прийняті ВРУ і прошу президента підписати закон. Моя думка чітко відображає позицію командирів угруповань та військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань", - заявив він.

Залужний також розповів, що армія нашої країни тримається саме на дисципліні.

"Якщо прогалини в законодавстві не забезпечують його дотримання, а "відмовники" можуть сплатити штраф, розмір якого становить до десяти відсотків бойових виплат, або отримати покарання з випробуванням, це несправедливо. Більше того, і це ключове, оголені ділянки фронту змушені закривати собою інші військовослужбовці, що призводить до збільшення втрат особового складу, територій та мирних людей на них. Часто втрачені позиції доводиться відновлювати штурмовими діями дуже дорогою ціною", - пояснив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні запровадили нові умови служби за контрактом та продовжили відстрочку частини призовників.