RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні запровадили нові умови служби за контрактом та продовжили відстрочку частини призовників

В Україні заброньованим працівникам продовжили відстрочку від мобілізації ще на два місяці. Водночас змінилися умови військової служби за контрактом.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Уряд продожив термін відстрочки від мобілізації працівників, заброньованих за певними установами чи підприємствами, на два місяці.

Читайте також: Рада ухвалила важливий закон щодо мобілізації та "броні" співробітників: кого не заберуть до армії

"Строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки.., та строки дії яких не закінчилися на день набрання чинності цією постановою, продовжуються автоматично на два місяці", - написав Мельничук.

Разом з цим Верховна Рада днями взяла за основу урядовий законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються військового обов'язку й військової служби, зокрема, за контрактом.

Тепер в Україні хочуть запровадити випробування перед прийнятям на військову службу за контрактом, а також становити строки проходження військової служби за контрактом від 1 до 10 років, виключивши відповідне положення щодо шестимісячного строку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як відбуватиметься мобілізація у 2023 році та хто першим потрапить під призов.